Ratatouille Recept

2. ledna 2009 v 19:21 | Edgar |  Ratatouille
  • 1 větší lilek
  • 1 menší cuketa
  • 4 rajčata
  • 1 menší zelená paprika
  • 1 menší žlutá paprika
  • 1 menší červená paprika
  • 1 řapík celeru
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 200 ml bílého vína
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 100 ml masového vývaru
  • tymián, oregano, rozmarýn
  • sůl, pepř
  • petrželka, bazalka
Postup přípravy:
Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kousky nakrájený celer, bobkový list, tymián, rozmarýn a oregano, zalijeme vínem, osolíme a opepříme a podusíme další 3 minuty. Přidáme na kostky nakrájený lilek, plátky cukety, nahrubo nakrájená rajčata a papriky, podlijeme vývarem a podusíme. Asi za 30-45 minut sejmeme pokličku, odpaříme tekutinu a posypeme sekanou bazalkou a petrželkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama